FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz nedir?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan birçok ifade ve terim vardır. Teknik analiz de bu ifadeler arasında yer alır. Geçmişteki fiyat değişikliklerine ve hareketlerine bakarak gelecekteki olası fiyat hareketleri konusunda tahminde bulunabilmek teknik analiz olarak adlandırılır. Forex başta gelmek üzere volatilitenin yüksek oranlı olduğu piyasalarda yatırımcılar tarafından en çok başvurulan analiz metodudur.

Teknik analiz nedir?

Para piyasalarını takip edebilmek için geliştirilen bazı analiz modelleri vardır. Yatırımcılar bu analizler ile yatırım yapacakları alanları ve oranları belirleyebilirler. Teknik analiz yatırımcıların yönelimlerini belirlemek için kullanılır. Finans alanında olası para hareketlerini önceden tahmin edebilmeyi sağlar. Teknik analiz temel olarak fiyat ve hacim gibi göstergelerden hareketle geçmişteki piyasa hareketlerinin analiz edilip geleceğe yönelik fiyat tahminlerinin yapılmasıdır.

Teknik analiz nedir?

Hem geçmiş fiyat hareketlerini hem de gelecekte yaşanabilecek olası para hareketlerini takip edebilmek için kullanılan teknik analiz para piyasalarını takip etmek durumunda olan yatırımcılar için son derece önemlidir. Yatırımcılar ve yatırım uzmanları teknik analizler sayesinde doğru bir alım satım stratejisi kurabilirler. Teknik analiz dışındaki bir diğer yöntem de temel analizdir. Temel analiz de teknik analiz gibi para piyasalarında kullanılır.

Teknik analizde çeşitli grafiklerden ve istatistiksel yöntemlerden yararlanılır. Grafik ve istatistiksel veriler üzerinden geçmiş piyasalardaki fiyat hareketleri sonucunda ortaya çıkan oluşumların gelecek için gösterge oluşturduğu ve bu tür oluşumların alım-satım için gösterge olarak kullanılabileceği varsayımı yapılır. Teknik analizlerde geçmişte gerçekleşen en düşük fiyatların yani fiyatların yükselmeye başladığı noktaların "destek noktası olduğu varsayılır. Bu varsayımla birlikte dolaylı olarak alım için bu noktaların kriter olarak belirlenmesi ve bu noktaların beklenmesi gerektiği öngörülür. Aynı zamanda geçmişte gerçekleşen en yüksek fiyatların da direnç noktası olduğu öngörülür ve satım için dikkate alınması gerektiği varsayılır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler