FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tertip nedir?

Dolaşımda bulunan banknotlardaki grafik tasarım ve ebatlarının dışında yetkili kişi imzaları, renkler ve motifler, baskı teknikleri, güvenlik önlemlerine ait özelliklerde bazı değişiklikler yapıldıktan sonra dolaşıma çıkartılan banknotlar tertip olarak adlandırılır. Series adı ile de bilinir. Takibi ve işlemleri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın sorumluluğundadır.

Tertip nedir?

Kelime anlamı olarak tertip, uygun bir şekilde düzenleme yapmak, düzenli bir şekle sokmak, sıralamak, düzenleniş biçimi ve sıralanış ifadelerine karşılık gelir. Ekonomi ve finans alanlarında ise kâğıt paralar üzerindeki değişiklikleri ve türlü sebeplerden kaynaklı güncellemeleri ifade etme amacı ile kullanılır.

Tertip nedir?

"Series" adı ile de bilinen tertip banknotlar çeşitli sebepler nedeniyle değişikliğe uğramış olan kâğıt paralardır. Kâğıt para üzerindeki renkler, desenler, güvenlik önlemi için para üzerinde bulunan bazı özellikler, baskıdaki teknikler, boyutları gibi durumlarda değişikliğe uğrar. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, ülkemizdeki tüm kur ve para politikalarından sorumlu olan kurumdur. Tertip banknotların durumları, işlemleri, açıklamaları da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler