FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus güzeller bu yaz gelmeyebilir!

Rusya'daki kriz Türk turizmini de tehdit ediyor. Özellikle Akdeniz bölgesinin müdavimi olan Rus turist kafilelerinde bu sezon azalma bekleniyor.

Rus güzeller bu yaz gelmeyebilir!

Rusya Merkez Bankası petrol fiyatlarındaki düşüş ve yaptırımlar nedeniyle ülke ekonomisinin resesyona doğru sürüklenmesiyle rublede görülen kayıpların önüne geçmek için politika faizini ani bir kararla yüzde 10.5'ten yüzde 17'ye yükseltti ancak rubledeki kan kaybını durduramadı.
RUSLAR FAKİRLEŞİYOR

Ülkedeki ekonomik kriz vatandaşın cebindeki parayıda eritiyor. Her geçen gün dahada fakirleşen Ruslar önce lüks tüketimi kısıtlamaya başladı. Tatil gibi harcama kalemlerindende vaz geçiyorlar. Uzmanlar bu durumun özellikle Türk turizmini olumsuz etkileyebileceği görüşünde. Ruslar turiztler özellikle Akdeniz bölgesindeki tatil mekanlarını tercih ediyor.

RUBLE ÇOK DEĞER KAYBETTİ

Güne dolar karşısında yüzde 9'a yakın değer Kazancı ile başlayan ruble daha sonra yüzde 18'e ulaşan değer kaybı yaşadı. 2 Ocak 2014'te 33 ruble 1 dolar ediyordu. Bugün 1 dolar alabilmek için 72 rubleye ihtiyaç var. (Bir ara 1 dolar 80 rubleyi gördü) Turizmciler bu hava devam ederse Türkiye'ye en çok turistin geldiği Rusya pazarında ciddi sorun yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

"FAİZDEN BAŞKA ÖNLEMLERDE ALIRIZ"

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sergei Shvetsov, faiz artırımının ardından piyasalara istikrar kazandırmak için yeni önlemler alınacağını söyledi. Shvetsov, Rus döviz ve hisse piyasalarındaki durumu "kritik" olarak niteledi. Merkez Bankası rublenin dün dolar karşısında keskin değer kaybetmesinin ardından politika faizini 650 baz puan artırdı. Yeni önlemler içinde sermaye hareketlerine sınır getirilmesinin de sözkonusu olabileceği belirtiliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler