FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turistlere satış yapan esnaf: Canımıza can geldi

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl istedikleri gibi bir sezon geçiremeyen Gaziantep esnafı, kısıtlamaların kalkmasıyla eski günlerine dönmenin sevincini yaşıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin gelemeye başlamasıyla satışların artmasına sevinen esnaf, “Canımıza can geldi" diyerek sevincini dile getirdi. Adını ‘Almancı’ olarak tabir edilen gurbetçilerden alan Almacı Pazarı’nda yöresel ürün satışı yapan Fatih Özsefil, “Turisti özlemişiz, pandemi sürecinde herkes burada birbirimize bakıp çay içiyorduk ama şimdi kendimize geldik. Gurbetçi arkadaşlarımızda geldi, onlar bizi, biz onları görünce sevindik yani canımıza can geldi” dedi.

"FISTIK FİYATLARINDA YÜZDE 80 ARTIŞ BEKLİYORUZ"

Gaziantep’te birçok üründe hasadın başladığını ifade eden Özsefil, "Taze fıstık yeni çıktı, biraz fiyatı yüksek ama yardımcı oluyoruz müşterilerimize. Kurutmalıklar da yeni mahsul olarak geldi.

AW392699_03

Oğuzeli ilçemizde kadınların yaptığı kurutmalıkları alıyoruz. Fiyatlar geçen seneye göre yükseldi fakat bir ay sonra sezon biraz durunca fiyatlar tam ortaya çıkar, belli olur. Bu sene fıstıkta yüzde 80 yükselme durumu var" diye konuştu.

AW392699_02

Kaynak: İHA


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler