FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedelli kredisi çekecekler dikkat

Yaklaşık olarak 700 bin kişinin yararlanacağı bedelli askerlik konusunda bankalar kredi çekmek isteyenlere farklı alternatifler sunuyor.

Bedelli kredisi çekecekler dikkat

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısının ardından bedelli askerlikle ilgili konuştu.

Bedelli askerlikle ilgili olarak, 'şu anda taksit yapmayı düşünmüyoruz' diye açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Bedelliden 700 bin kişinin yararlanmasını bekliyoruz' dedi.


AYLIK YÜZDE 1 FAİZLE BEDELLİ KREDİSİ

Bedelli adaylarının şansına kredi faizleri tarihteki en düşük dönemlerinden birini yaşıyor. Muhtemelen bankalar da yarından itibaren vatani görevlerini ‘bedelli’ yapacaklar için özel kredi ödeme planları hazırlayacak. Çalışırken askerliğini bedelli yapmak isteyenler için uygun faizli kredilerin çıkması muhtemel. Şu an tüketici kredisi olarak bankalar en düşük aylık faizi yüzde 1 üzerinden hesaplıyor.

[

](http://sayyac.mynet.com/tiklama/546?tags=bedellikredi_12_ay&url=http%3A%2F%2Fkredihesaplama.mynet.com%2Fihtiyac%2Fkarsilastir%2F12-ay-vade-ile-18000-tl%2F)

Bedelli faizinin bu rakamın biraz altında olması muhtemel. 18 bin TL kredi alan bir bedelli adayı 12 aylık vade ile kredisini aylık 1.619 TL olarak geri ödeyecek. Yani 18 bin TL’yi 12 aylık taksitlerle toplamda 19.525 TL olarak geri ödeyecek. Vade daha uzarsa sözgelimi 2 yıla (24 ay) çıkarsa taksit miktarı azalacak. 24 ay vadeli 18 bin TL kredi alan bir bedelli adayı aylık 867 TL ödeyecek. Bankaların bedelli adayları için ‘dosya masrafsız’ kredi kampanyaları çıkarması da seçenekler arasında.

[

](http://sayyac.mynet.com/tiklama/546?tags=bedellikredi_18_ay&url=http%3A%2F%2Fkredihesaplama.mynet.com%2Fihtiyac%2Fkarsilastir%2F18-ay-vade-ile-18000-tl%2F)

Bedelli askerlik kredisi nasıl alınır?

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyenlerin 30 bin TL kredi alması için aylık gelirlerinin taksidin 3 katı olması gerekiyor

Bedelli askerlik yasasından kredi alarak yararlanmak isteyenlerin aylık gelirlerinin ödeyecekleri taksidin 3 katı olması gerekiyor. Seçilecek kredi vadesine göre bankadan kabul görebilecek minumum aylık gelir miktarının 2 bin 500 ila 5 bin 500 TL arasında olmasını gerektiriyor. Bedelli için alınacak 30 bin TL’lik kredinin geri ödemesi 50 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor.

Dikkat! İlk bedelli kredisi duyuruldu

Bankalar yavaş yavaş bedelli askerlik kredilerini duyurmaya başladı. İhtiyaç kredisi kapsamında verilen krediler için ilk duyuru ING Bank'tan geldi. ING Bank bedelli askerlik yapmak isteyenler için 36 ay vade ve yüzde 1.14 faiz ile18 bin TL tutarında ihtiyaç kredisi kullandıracağını açıkladı.

ING Bank, bedelli askerlik yapmak isteyenler için 18 bin TL tutarında ihtiyaç kredisi kullandıracak. Kredi, 36 ay vade ve yüzde 1.14 faiz oranıyla kullandırılacağını açıkladı.

3 yıl ödenecek bu krediye göre aylık taksit 636.53 liraya denk geliyor ve toplam borç da 22 bin 915 liraya ulaşıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler