FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı düzenlemesine ilk tepki

BDDK tarafından açıklanan kredi kartı mevzuatındaki değişikliklere ilk tepki Teknosa'dan geldi

Kredi kartı düzenlemesine ilk tepki

Tüketici elektroniği şirketi Teknosa, kart taksitlerine getirilen sınırlamaya yönelik yaptığı açıklamada, "Öngörülen yeni uygulama kısa vadede genel tüketici talebini olumsuz etkileyebilecektir" dedi. BDDK’nin kredi kartı taksitlerine getirdiği sınırlamaya ilk tepki Teknosa’dan TKNSA geldi. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, “Öngörülen yeni uygulama kısa vadede genel tüketici talebini olumsuz etkileyebilecektir. Öte yandan, tüketicilerin modern hayatın ayrılmaz bir parçası olan elektronik, telekom vebilgisayar ürünleri ile ilgili talebinin devam edeceğini öngörüyoruz” ifadesine yer verildi.
HİSSEDE KAYIP YÜZDE 4'ÜN ÜZERİNDE

Açıklamanın ardından Teknosa'nın hisseleri yüzde 4'ün üzerinde düşüşle hareket ediyor. BIST'te seans açılışı ardından 13.05 liraya kadar gerileyen Teknosa hisseleri saat 1018 itibariyle yüzde 4.73 kayıpla 13.10 liradan işlem görüyor. Aynı saatte BIST-100 endeksi XU100 yüzde 0.09 artıda bulunuyor.

TASLAK NE DİYOR?

BDDK'nın hazırladığı taslakta, elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımları ve telekomünikasyonla ilgili işlemlerde taksit sayısı 6 ay ile sınırlandırılıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler