FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez yılın ilk faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu gösterge faizi yüzde 4.50'de sabit tuttu.

Merkez  yılın ilk faiz kararını açıkladı

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı yapıldı. Toplantıdan yüzde 4,50 olan politika faizi olan 1 hafta vadeli repo faiz oranı değişmedi. Yüzde 7,75 olan faiz koridorunun üst bandı da aynı kaldı Yüzde 3.50 olan gecelik borçlanma faizi de yine aynı bırakıldı.

Merkez Bankası ek sıkılaştırma uygulanması gerekli görülen günlerde bankalararası piyasadaki faizlerin yüzde 7,75 yerine yüzde 9 civarında oluşmasının kararlaştırıldığını da bildirdi.

EKONOMİSTLER DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORDU

Piyasa uzmanları ve ekonomistler Merkez Bankası'nın Ocak ayı Para Politikası Kurulu toplantısında yüzde 4.50 olan politika faizinde değişiklik beklemezken, büyük bir çoğunluk da faiz koridorunun üst bandında değişiklik olmayacağı görüşündeydi. Beklentiler gerçekleşti.

DOLAR REKOR KIRDI

Merkez Bankası'nın üç politika faizine de dokunmaması sonrasında dolar 2,27 ile rekor kırdı.

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası toplantısından faizde değişim kararı çıkmayınca dolar yeni rekora koştu. Bankalararası piyasada karar öncesi 2,2345 seviyesinde olan dolar kararın hemen ardından 2,27'ye kadar çıktı. Ancak kur daha sonra yeniden 2,25 seviyesine altına çekildi

Dolarda bundan önceki rekor 2,2515'le dün gerçekleşmişti.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler