FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BIST Neden Düştü?

Sekiz gündür beklentilerin üstünde yükseliş yaşamış bir borsanın düşmesi için ille de bir sebep aramaya gerek yoktur. Dün yaşanan düşüş her türlü nedenle yaşanmış olabilir. Yani, bazı kişilerin bu düşüşe neden olarak gösterdiği son Konda seçim anketinin sonuçları nedeniyle de düşmüş olabilir, yeterince pozitif ayrıştık düşer miyiz diye tedirgin olanların, yükselişin durduğunu görmeleri üzerine kar satışlarına geçmeleri nedeniyle de yaşanmış olabilir.

Dünkü beklenti yazımda da belirttiğim gibi, BIST teknik verilerinden stochasticler aşırı alım seviyelerine gelmişti. Yani önemli direnç seviyelerinde bulunuyordu. Dünkü yazımın sonunda böyle görüntülerde alımları fazla zorlamanın doğru olmayacağını yazdığımı biliyorsunuz. Bu düşüşü beklediğim için de, dün VIOP öngörü tablomuzda VOB30 ve BIST için satış öngörüleri paylaştım. Sonrasında her iki öngörünün de ilk beklediğim düşüş seviyelerini daha da aşağıya indirerek revize ettiğimi görmüşsünüzdür. Her iki öngörüm de dün gerçekleşerek kapandı. Bu tip BIST, VOB ve hisseler için verdiğim satış öngörüleri düşüş beklediğim yönünde birer işarettir. Umarım bu detayları kaçırmıyorsunuzdur!

Aferim bize dün düşüşü tahmin ettik, bu yönde düşüş öngörüleri verdik ve gerçekleşti. Ama 81.754'e inen BIST'in olası yükselişlerinin tepki olarak kalıp sınırlı olacağını yazmamıza rağmen bu düşüncemin çok üstünde bir yükseliş gördük. Yani son yükselişi en azından endeks olarak kaçırdık. Peki şimdi durduk yere neden hem başarı, hem de başarısız olduğum örneklere dikkat çektim? Çünkü nihayetinde bizler kişisel tahminlerimizi paylaşan kişileriz. Tahminlerimizin hiç biri kesinlik içermez. Bu nedenle dediklerimiz kesin olacak gibi bir kanınız oluşmaması için sizleri uyarıyorum. Sonra hatalı çıktığımız yerlerde hayal kırıklığı yaşamayın:)

Neyse, biz yine BIST'e dönelim. Peki BIST'in teknikleri tamamen bozuldu mu? Yine dünkü beklenti yazımınson kısmını referans alacağım. Dün yaşanacak bir kar realizasyonunda

NOT: Yazı 22 Mayıs Cuma 08:58'de 'da yayınlanmıştır!

Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı

Twitter: @_Stratejist_

En Çok Aranan Haberler