FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar endeksinde dikkat çeken hareket! 8 ayın en düşük seviyesini gördü: 2023'te 'U' dönüşü...

Dolar endeksi 2022’de 20 yılın zirvesini görmesinin ardından yeni yılda 8 ayın en düşük seviyelerine kadar geriledi. Böylece zirveye göre yüzde 10 düşüş yaşadı. Dolar/TL kuru ise 18,77 seviyelerinde hareket ediyor. Birçok yatırım bankası ise 2023 dolar tahmini için tek görüşte birleşti.

Dolar, küresel piyasalarda gerilemeye devam ediyor. Endeks Mayıs 2022 sonrası en düşük seviyeye gerileyerek 102 seviyelerine kadar çekildi. Geçtiğimiz yıl yurt içinde oldukça hareketli bir grafik çizen dolar kuru ise 18,77 seviyelerinde hareket ediyor.
Dolar endeksindeki gerilemede ABD’de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi ABD Merkez Bankası Fed’in, şahin tarafını yumuşatacağı beklentisini öne çıktı.

Artık bu haberi dinlemek de mümkün. Şimdi uygulamayı indir!

2022’de son 20 yılın zirvesine çıkan dolar endeksi, orta vadede yüksek seviyelerde kalmaya devam etse de zirveye göre yüzde 10 kadar düşüş yaşadı. Dolardaki gerileme ile euro/dolar paritesi 1,07 seviyesi üzerine çıktı. Euro/TL ise 20,17’ye kadar yükseldi.

DOLAR

FED, FAİZLERDE FRENE BASIYOR

2022’de enflasyonun 41 yılın en yüksek seviyesine çıkması nedeniyle Fed, uzun yılların en sıkı para politikasını uygulamıştı. Aralık ayındaki son toplantıda uygulanan politikanın enflasyona yansımasını görebilmek için zamana ihtiyaçları olduğunu ifade eden Fed Başkanı Powell, faiz artış hızını bu nedenle yavaşlatma kararı aldıklarını söyledi. Fed’in 2023’ün ilk toplantısının yapılacağı Şubat ayında 50 yerine 25 baz puanlık faiz artışı yapması bekleniyor.

İŞTE 2023 DOLAR TAHMİNİ

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler