FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

7.500 liralık maaş taşları yerinden oynattı! Emekli promosyonu için 'en düşük maaş' ayarı: Tam yüzde 114 arttı...

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle emekli maaş promosyonu 2023 yılında da milyonlarca kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Bankaların geçtiğimiz sene başlayan yarışı Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlar için yeniden alevlenirken, rakamlar birer birer yukarı çekildi. Ancak en düşük emekli maaşının 7.500 TL olmasının ardından promosyon artışı beklentisi oluştu. Promosyonlar için yüzde 114’lük artış talebi geldi. İşte en yüksek emekli promosyonu veren bankalar ile haberin detayları...

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi, emeklilerde banka promosyonunun da artırılması yönünde beklenti oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiği yönündeki açıklamasının ardından, yasal düzenleme için TBMM'de başlayan süreç devam ediyor. Yaklaşık 8,8 milyon emekliyi etkileyen karar, emeklilerin aylıkları karşılığında bankalardan aldığı promosyon miktarını da yakından ilgilendiriyor.

Mevcut koşullarda emeklilere üç yıllığına 4 bin 500 ila 10 bin lira arasında değişen miktarlarda promosyon ödemesi yapan bankalar, emeklileri kendi müşterileri yapabilmek için çeşitli avantajlar da sunuyor. En düşük aylık tutarının 7 bin 500 liraya yükselmesinin ardından milyonlarca emekli gözünü banka promosyonunda yapılacak artışa çevirdi. EYT düzenlemesiyle emekli olanlara kredi imkanları sunan bankaların, emekli aylıklarındaki artışa paralel olarak ilerleyen günlerde promosyon tutarlarını arttırması bekleniyor.

iStock-1457161015

EMEKLİ DERNEĞİNDEN BANKALARA ÇAĞRI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine, emeklilerin banka promosyonu hakkından yararlanmaları için 10 yıl mücadele yürüttüklerini belirterek, bunun sonucu olarak emeklilere 2015'ten itibaren banka promosyonu verildiğini söyledi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesiyle banka promosyon miktarlarının da artırılması gerektiğini ifade eden Ergün, "Yeni rakamla en düşük emekli aylığı Aralık 2022'ye göre yaklaşık yüzde 114 artırılmış olacak. Bankalar kesenin ağzını açmalı, promosyon da bu oranda artırılmalı. Kamu bankaları da bu rekabette geride kalmamalı." dedi.


Anlık Borsa

GÜNCEL EMEKLİ PROMOSYON MİKTARLARI NE KADAR? (MART 2023)

En Çok Aranan Haberler