FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları alış satış makası açıldı! Bankadan kaçan altınını oraya sakladı: İslam Memiş, ‘Vatandaşı zarar ettirdi’ diyerek açıkladı

Altın ve borsadaki yükseliş hız kazanınca yatırımcılar tasarruflarını arttırdı. Hükümet yastık altındaki altınların sisteme kazandırılması için hazırlık yaparken raporda çok dikkat çeken ayrıntı göze çarptı. Tasarruf aracı tercihlerinde, yastık altı altın ve nakit son çeyrekte yüzde 26 ile birinci sırada, sistem içi altın yüzde 16 ile ikinci sırada yer aldı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, bankadaki altın alış satış farkının çok olduğunu, yatırımcının zarar ettiği için yastık altına yöneldi.

Geçtiğimiz yıl altın fiyatları yüzde 82,68 yükselerek yatırımcıya en çok kazandıran yatırım aracı olmuştu. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi de 2023 yılını yüzde 35,6 yükselişle bitirmişti. Altın ve hisselerde yaşanan yükseliş yatırımcının dikkatinden kaçmadı. Bu durum verilere de yansıdı.

SİNEM ERYILMAZ / MYNET ÖZEL

ING Türkiye'nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması'na göre (TTEA) tasarruf sahipliği yeniden yükselerek, yüzde 23.3'e ulaştı. Böylece araştırmanın başladığı 2011'den bu yana tasarruf sahipliğinde görülen ikinci en yüksek tasarruf sahipliği oranı oldu.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler