FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatlarındaki rekor sonrası ortaya çıktı! ‘Gram altın 3000 TL olur’ dedi: O düzenleme hayata geçerse…

Piyasalar dün yaşanan hareketlilik ile çalkalanıyor. Ons altın yeni rekorlara doğru hızlı bir yükseliş ivmesi kazanırken, yurt içinde gram altın fiyatı yeni tarihi zirvesini gördü. 2024’e sayılı gün kala altın fiyatları için tahmin ve yorumlar peş peşe geldi. Uzmanlar ‘altına dayalı karşı düzen hareketi’ ile fiyatların yeni rekorları görebileceğini söyledi. 24 ayar gram altının 3 bin TL’yi görebileceğine dikkat çekti.

Bu hafta yatırım araçlarından Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 5,46 değer kaybederken, gram altın fiyatı fiyatı yüzde 2,21, euro/TL yüzde 1,62, dolar/TL yüzde 0,59 değer kazandı.

Ons altın fiyatı, ABD Merkez Bankası Fed’in gelecek yıl faizleri düşüreceği beklentilerinin kuvvetlenmesinden destek bularak 2082 doların üzerine çıktı. Yurt içinde ise hem dolar/TL kurundaki yükseliş hem de altının ons fiyatı yükselişi gram altın fiyatı için rekor seviyeyi beraberinde getirdi. Altının gram fiyatı 1945 liranın da üzerine yükselerek tarihi zirvesini gördü.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler