FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bağ-Kur'lu EYT'liler için ikinci fırsat! Prim yapılandırması geliyor: Faizler silinecek, 50 bin lira daha az ödeyebilirsiniz

EYT yasasının Meclis'ten geçmesi için geri sayım başlarken milyonlarca SGK ve Bağ-Kurlunun prim borçlarına yapılandırma geleceği öğrenildi. Detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması beklenen EYT yapılandırması için, peşin ödemelerde faizlerin silineceği ifade ediliyor. Böylece vatandaşın borç yükü üçte bir daha azalacak. Yani 150 bin liralık borç için ödenecek rakam 100 bin liraya gerileyecek.

Milyonlarca vatandaşı borç yükünden kurtaracak olan yapılandırma paketi prim günü eksik olan EYT'li Bağ- Kur'lulara da ikinci müjde oldu. Yapılandırmayla faizlerin yüzde 90'ı silinecek, peşin ödemelerde faizsiz, taksitte uzun vadeli, uygun koşullarda ödeme imkânı sunulacak. Bağ-Kur kapsamında 2021'den önce borçlarıyla birlikte silinen prim günlerini ihya edecek (geçmiş dönemlerin satın alınması) olan EYT'liler de yapılandırmadan yararlanabilecek. İhyada da diğer borçlarda olduğu gibi peşin ödemede faizler silinecek. Yapılandırmadan yararlananların borç yükü faiz indirimiyle birlikte yaklaşık üçte bir azalacak. İhya için 150 bin lira yatıracak olan Bağ-Kur'lunun ödeyeceği tutar 100 bin liraya düşecek.

Şimdi ise gözler yapılandırma için bugünkü Kabine Toplantısı'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin detayları bu akşam saat 19.30 sularında açıklaması bekleniyor.

EMEKLİ OLACAKLAR STATÜYE DİKKAT!

Daha önceki uygulamalarda olduğu gibi emekli aylığından 60 aya varan kesinti ile kolay emeklilik yolu açılabilir. Bu yıl emekli olacak EYT'liler de yüzde 30 zam alacak, aylıklarından bir kesinti yapılması söz konusu olmayacak. Emeklilik planlaması yaparken, borçlanmada acele edilmemeli, hangi statüden emekli olunacağı konusu iyi araştırılmalı. EYT düzenlemesi ve borç yapılandırma kapsamında sunulacak yeni fırsatlara ilişkin merak edilen bazı soruların yanıtları şöyle:

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler