FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT SON DAKİKA: SGK ve Bağ-Kur'lu EYT'lileri ilgilendiriyor! Prim borçlarına yapılandırma geliyor: Kredi ile emekli olabilecekler...

EYT son dakika haberleri: Devlete olan borçlar ve cezalara yapılandırma imkanı geliyor. Bu kapsamda yapılandırma, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasını bekleyen 2,2 milyon kişi için de önemli bir sürprizi barındırıyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde SGK ve Bağ-Kur'lu EYT'lilerin prim borçlarına da yapılandırma imkanı gelecek. Kamu bankaları vasıtasıyla alınacak kredi, emekli maaşlarıyla geri ödenebilecek. Doğum ve askerlik borçlanması da kapsama dahil olacak.

Son dakika: Borç yapılandırması bekleyen milyonlarca kişi için dün sevindiren bir gelişme yaşanmıştı. 31 Aralık 2022'ye kadar olan borçlar için Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin hayata geçeceği öğrenilirken gözler Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'na çevrildi. Çalışma devlete borcu olan herkesi mutlu ederken EYT'liler için de önemli bir fırsat ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre geçmiş dönemlerde çıkartılan yapılandırma düzenlemeleri benzeri bir uygulama olduğu takdirde başta Bağ-Kur borçluları olmak üzere EYT'liler ödeyemedikleri prim günlerini kredi imkanı ile ödeyip emeklilik hakkına kavuşabilecekler.

Canlı Borsa

EYT'LİYE YAPILANDIRMA SÜRPRİZİ!

En Çok Aranan Haberler