FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayramda çalışan herkesi ilgilendiriyor! Asgari ücretlinin maaşına 823 lira ilave…

Kurban Bayramı 8 Temmuz Cuma günü saat 13’ten itibaren başladı. Kamu çalışanları hariç milyonlarca kişi 13 Temmuz sabahı yeniden iş başı yapacak. Ancak birçok sektörde 100 binlerce işçi çalışmaya devam ediyor. Resmi tatillerde çalışmak durumunda olanlar fazla mesai ücretini öğrenmek istiyor. Bu kapsamda, "Kurban Bayramı'nda çalışanlar kaç TL alacak? 2022 Bayramda mesai ücreti ne kadar oldu?" soruları araştırılmaya başlandı. Peki asgari ücret ile çalışan biri bayram mesaisini ne kadar alacak?

Kurban Bayramı 8 Temmuz arife günü saat 13’ten sonra başladı ve 12 Temmuz’da sona erecek. 9,5 günlük tatil ise sadece kamu çalışanları için geçerli olacak. Bayram boyunca tatil planları yapanların yanında marketinden fırınına, imalatçısından ihracatçısına kadar birçok sektörde 100 binlerce işçi çalışmaya devam edecek. Yasalar bu fedakarlığa karşı işçilere önemli haklar sağlıyor. Bunlardan en önemlisi çift yevmiye. Bayram çalışması maaşlara da yansıyacak. Peki bayramda çalışmanın yasal koşulları neler? İşte yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren bayram çalışması haberinin detayları…

Bayram ve hafta sonu tatil günleri yasalarla belirlenmiş olup, bu günlerde çalışılması halinde de ödenecek ücret yine yasa ile belirlenerek çalışanların hakları Anayasa hükmünce yasal koruma alına alınmıştır. Uygulamada ulusal bayram ve genel tatil günleri ve bu günlerde çalışanlara ödenecek ücret konusunda çoğu işyerlerinde yanlış uygulamalar yapıldığı görülmektedir.

Asgari ücretli için bayram mesaisi hesaplama!

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler