FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Son derece belirsiz' diyerek uyardılar! Benzin ve motorin zamları sonrası 9 kurum açıkladı: Petrol tahmini...

Benzin ve motorin zamları gündemde kalırken akaryakıt fiyatları üzerinde etkili petrol fiyatları için 9 kurumun tahmini ortaya çıktı. Petrol piyasası Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında kafa karıştırıcı bir yer haline geldi. Piyasalar hangi yöne gideceğini seçemiyor. Küresel ekonomik yavaşlamanın yol açtığı talep tahribatı korkuları, arz kıtlığının gerçek tehdidiyle çelişiyor. Bu kapsamda analistler petrol piyasasının geleceği için ‘son derece belirsiz bir yer’ olacağı şeklinde yorumda bulunuyorlar.

Haziran ortasında varil başına 120 doların üzerine çıkan petrol fiyatları son birkaç ayda 100 doların altında kalmaya devam ediyor. Dün 99,56 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 97,92 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.31 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,35 azalarak 97,58 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 91,38 dolardan alıcı buldu.

PETROLDE KAFA KARIŞTIRAN FİYATLAMA

Çatışan arz-talep faktörleri, petrol fiyatı tahminlerindeki belirsizliği artırdı. Hem ABD'de hem de Avrupa'da petrol talebine zarar verebilecek durgunluk korkuları yoğunlaştı. Çin'deki ekonomik yavaşlamanın yanı sıra artan enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını tekrar tekrar yükselten dünya merkez bankalarının eylemleri de emtia talebinin düşmesi ihtimalini artırdı. Ayrıca, Rusya'nın petrol ihracatına yönelik genişletilmiş yaptırımlar, dünyanın en büyük ikinci üreticisinden tedarik konusunda belirsizliğe yol açtı. Petrol fiyatlarını farklı yönlere çeken bu kadar çok faktör varken, petrol fiyatları 2022'nin geri kalanında rallisine ara mı verecek yoksa yeniden mi başlayacak?

Canlı Borsa

İŞTE PETROL FİYATLARI İÇİN KURUMLARIN TAHMİNLERİ…

En Çok Aranan Haberler