FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çalışma saatlerinde atlanan detay! SGK Uzmanı Emin Yılmaz canlı yayında ‘maaş kaybı yok ama…’ diyerek anlattı: 3 gün izin yapmak isterken 4 gün daha fazla çalışabilirsiniz

Mesai saatlerinin kısaltılması Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer kaplarken SGK Uzmanı Emin Yılmaz milyonlarca çalışanın ilk kez duyacağı detayları tek tek sıraladı. Uygulamanın işleyişinde hak kaybı yaşanmaması için 4 günlük çalışma süresinde mesai saatlerinin 1-1,5 saat uzatılabileceğini ve 3 gün izne böylece yer açılabileceğini dile getirdi. Çalışma saati düzenlemesinin avantaj ve dezavantajlarını da anlatan uzman, maaşlarda kayıp olmayacağının altını çizdi.

4 gün çalışmaya geçen ülkeler arasında İngiltere, Hollanda, İspanya, İsveç, Portekiz, Danimarka, Belçika, Finlandiya, İzlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor. 4 gün çalışma denemesi yapan ülkeler arasında ise ABD, Almanya, Kanada, İsviçre ve Avustralya yer alıyor. Mesai saatlerinin azaltılması konusu listedeki bu ülkelerin değil Türkiye’nin de gündemine geldi.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler