FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darphane 300 kilo üretti, talep 1 ton! Altın fiyatları Kapalıçarşı’yı karıştırdı: Uzman isim gram altın için tahmini açıkladı, seçim sonrası senaryoyu anlattı

Gram altın fiyatları hafta içinde peş peşe rekor kırarak yüzde 8‘e yakın artış gösterdi. Ons altın ve dolar kurundaki yükseliş sonrası piyasada yaşanan hızlı yükseliş ise Kapalıçarşı altın fiyatları makas aralığını 400 liraya kadar taşıdı. İKO Başkanı Mustafa Akayık Darphane’de günlük 300 kiloluk altın üretimine rağmen talebin 1 ton olduğunu açıkladı. Ekonomist Filiz Eryılmaz ise, altın gram fiyatının 3000 TL’yi görebileceğini söyledi. Seçim sonrası için kur ve altın senaryosunu anlattı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi elindeki nakit parasını değerlendirmek isteyenlerin en çok merak ettiği konuların başında hızlı yükseliş trendine giren altın fiyatları var. Ons altın dünyada değer kazanırken, yurt içinde dolar/TL kurundaki rekorun etkisiyle gram altın fiyatları hafta içinde rekor seviyelere ulaştı. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 7,81 artışla 2 bin 235 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 7,85 artarak 15 bin 25 liraya yükseldi. Geçen hafta sonu 3 bin 410 lira olan çeyrek altının satış fiyatı 3 bin 678 liraya çıktı.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler