FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Emekli haklı olarak şikayetçi' dedi, Kabine toplantısını işaret etti: Emeklileri umutlandıran haberi 'Böyle bir hamle gelecek' diyerek duyurdu

Milyonlarca emekli gözlerini bir kez daha Kabine toplantısına çevirdi. Bu kez gündem maaşlar değil ikramiyeler. Son günlerde emeklilere yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine'de 16 milyon emekliye verilecek bayram ikramiyeleri konuşulacak. Masada ise iki formül var. Emekliler iki bayramda toplam ya 10 bin lira alacak ya da 20 bin. Gazeteci Cem Küçük emeklileri umutlandıran haberi, 'Böyle bir hamle gelecek' diyerek duyurdu.

Geçtiğimiz yıllarda ikramiye olarak 2 bin lira alan emeklilerin bu sene bayramlarda 3 bin lira alacağı duyuruldu. Ancak seyyanen zam gelmemesi hem de ikramiyelerin artış oranı birçok emekliyi üzdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz hafta katıldığı bütün mitinglerde emeklilerin durumunun farkında olduğunu belirterek ileri tarihleri işaret etti. Cumhur İttifakı üyesi Devlet Bahçeli de emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler