FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli ve memur maaşları ne olacak? Gözler 3 Ocak'ta... Canlı yayında oran verdi, dikkat çeken refah payı detayı!

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından gözler emekli ve memur maaşlarında yapılacak zam oranına çevrildi. 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon verilerine odaklanılırken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya, emekli ve memur maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya, canlı yayında maaş artışlarıyla ilgili oran vererek hükümetin yapacağı refah payı ilavesine dikkatleri çekti.

Milyonların beklediği asgari ücret sonrasında gözler emekli ve memurun maaşlarına çevrildi. Aralık ayında başlayan asgari ücret maratonu 27 Aralık'ta son buldu. Alınan kararla birlikte 2024 yılında ödenecek asgari ücret net 17 bin 2 TL olarak açıklandı.

Asgari ücretin ardından emekli ve memur maaşlarında yılın ilk 6 ayında uygulanacak zam oranı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır" demişti.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler