FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekliye seyyanen zamda ‘sosyal yardım’ formülü! En düşük emekli maaşı 17.002 liraya tamamlanacak: Şartlar ve tarih için dikkat çeken iddia

Emekli maaşı zammı Ocak 2024’te artmış ama yeterli bulunmamıştı. Milyonlarca kişi emekliye seyyanen zam talebinde bulunurken kulislere yansıyan iddia sonrası formül ortaya çıktı. Buna göre emekli zammı için sosyal yardımlara ayrılan 498 milyar liralık ödeneğin kullanılacağı belirtildi. En düşük emekli maaşı alanların belirli şartları karşılaması halinde sosyal yardımlarla hane toplam gelirinin asgari ücrete yani 17.002 liraya yükseltilecek iddia edildi.

Emekli aylıklarında iyileştirme çalışmaları kapsamında izlenecek yol haritaları, ekonomi yönetimine sunulmaya başlandı. Bu bağlamda, AK Parti yönetimi çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyor. Bu senaryolardan emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması öne çıkıyor.

Bu senaryoya göre, Aile ve Sosyal Yardımlar Bakanlığı’na ayrılan ödenekten emeklilere baz alacak biçimde sosyal yardım sağlanacak. Hane geliri asgari ücretin altında kalan emeklilere nakdi olarak yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılacak.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler