FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Enflasyon 17 ayın zirvesinde, milyonlar ara zam bekliyor! Uzman isim sinyalleri değerlendirdi: "Masadaki diğer ihtimal..."

Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusunun yanıtını arıyor. TÜİK'in açıkladığı nisan ayı verilerinde enflasyon 17 ayın zirvesini gördü. Enflasyriondaki yükselişin ardından asgari ücrete ara zam beklentileri arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı temmuzda ara zamma kapıları kapattı ama ekonomi yönetiminin sinyalleri ne diyor? Yeni bir formül bulunabilir mi?

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) verilerine göre nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde yüzde 3.18 yıllık bazda yüzde 69,80 arttı. Enflasyon yıllık bazda 17 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Hükümetten ara zam olmayacağına dair açıklamalar gelse de enflasyonda zirvenin görülmesinin ardından çalışanların da asgari ücrete ara zam beklentisi arttı. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ekonomi yönetiminden gelen sinyalleri değerlendirdi. Düşük ihtimal de olsa masadaki diğer formülü açıkladı.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler