FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli aylığı, evde bakım yardımı, yaşlı aylığı... Bakan Göktaş yüzde 50'lik zammı tek tek açıkladı: İşte yeni sosyal yardım ödemesi rakamları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini açıkladı. Bakan Göktaş, “Yaşlı aylığını 2.348 liradan 3.504 liraya yükseltiyoruz. Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıklarını 1874 liradan 2.797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıklarını 2.811 liradan 4.196 liraya çıkartıyoruz. Daha önce 5.097 lira olan Evde Bakım Yardımı 7 bin 608 lira olacak" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini açıkladı.
Göktaş, yaptığı açıklamada, ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki ücretlerde düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler