FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evi, arsası, tarlası, yazlığı olanlar dikkat! 30 Kasım’a kadar süreniz var: Emlak vergisinde ‘büyükşehir’ detayı

Emlak vergisi 2023 ikinci taksit dönemi başlamıştı. Ödemeler 30 Kasım mesai bitimine kadar devam edecek. Milyonlarca kişi ‘Emlak vergisi nasıl hesaplanıyor?’ , ‘Emlak vergisinden kimler muaf?’ sorularına yanıt ararken detaylar ortaya çıktı. Bu yıl yüzde 61.46 artış uygulanan vergide aylık gecikme cezası ise yüzde 2.5 olacak. Şartları sağlayan bazı kişiler ise bu ödemeden muaf tutulacak. Peki emlak vergisi ikinci taksit ödemesi nereye yapılıyor? İşte örnek hesaplama ile haberin detayları…

Ev, arsa, arazi, işyeri gibi gayrimenkullerin tabi olduğu emlak vergisinin bu yıla ait ikinci taksit ödeme dönemi başladı. İki eşit taksit halinde ödenen verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart-31 Mayıs arasında yapılmıştı. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım’a kadar devam edecek. Emlak vergisini, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa taşınmazı malik gibi kullananlar ödemekle yükümlü.

Posta'dan Meltem Kara'nın haberine göre, emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için gecikme zammı ödemek zorunda. Aylık gecikme cezası yüzde 2.5 olarak uygulanıyor.

Canlı Borsa

Emlak vergisinde merak edilen tüm detaylar...

En Çok Aranan Haberler