FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT, kademeli emeklilik derken ‘67 yaş’ sözleri olay oldu: 2008 sonrası sigortalı olanlar dikkat! 3 farklı yöntem var, asgari ücretli için hesap yaptı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemeye ilişkin sözleri gündem oldu. Avrupa ülkelerini örnek göstererek emeklilik yaşının yükselebileceğinin sinyalini verdi. SGK Uzmanı Dile Ete konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde 2008 sonrası sigortalı olanları ilgilendiren 3 çözüm önerisini sundu. Asgari ücretli çalışanın emekli olana kadar her ay emekli maaşından 25 lira eksildiğini dile getirdi. Emekli maaşlarındaki düşüşün nedeni ise belli oldu.

EYT sonrası kademe bekleyenler, Bağ-Kur’lu esnafın prim gününün 9000 binden 7200’e düşmesi için gün sayanlar ve milyonlarca çalışanın gündeminde emeklilik sisteminde yapılacak değişiklik var. Açıklama AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den geldi. “Hem prim miktarını esas alacak, hem yaşı esas alacak ve ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım” dedi.

Güler emeklilik yaşı için Avrupa ülkelerini örnek göstererek, EYT ile 45 yaşında emekli edilenlere karşın, “Avrupa'nın çok gelişmiş ülkelerinde bizim ülkemizde olduğu gibi 40'lı, 45'li, 50'li yaşlarda bir emekliye rastlayamazsınız. Oradaki emeklilik yaşı 65'tir, 67'dir” ifadelerini kullanarak yeni sisteme ilişkin ipucunu paylaştı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler