FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faydaları saymakla bitmiyor! Ancak fiyatı dudak uçuklattı... Bu süt servet değerinde: Gramı 15, kilosu 15 bin TL

İlaç ve kozmetik sektöründe kullanılan ve vücuttaki ölü hücreleri canlandırdığı düşünülen servet değerindeki ‘arı sütü’nün gramı 15, kilosu ise 15 bin TL'den satılıyor. Arı sütü üretimi yapan Gültekin Bozkurt, 10 kilo arı sütünden 150 bin TL gelir elde etmeyi hedeflediğini söyledi.

Her yıl hava sıcaklıklarına göre nisan, mayıs ve haziran aylarında sağımına başlanan ve eylül ayına kadar hasadı devam eden arı sütü, kovanlardan çıkartılmaya başlandı. Arı sütü, ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılırken, vücuttaki ölü hücreleri canlandırması nedeniyle rağbet görüyor. Arı sütü ayrıca çocuğu olmayan çiftlerin de tercihlerinin başında yer alıyor.

Artık bu haberi dinlemek de mümkün. Şimdi uygulamayı indir!

Özel kaşık kullanılarak, metal ile temas ettirilmeden renkli cam kaplara aktarılan arı sütü, ardından çok bekletilmeden dondurucularda muhafaza altına alınıyor. Bal, propolis ve polenden daha fazla gelir sağlayan arı sütü, arıcılar için ciddi bir gelir kapısı oluştururken, pandemi ile birlikte kullanımı artan arı sütü, kovandan çıkar çıkmaz taliplileri tarafından satın alınıyor.

Kovandan çıkar çıkmaz satılıyor

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler