FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gelir İdaresi Başkanlığı şimdiye kadar denenmeyen yola başvurdu! Personellerin hepsi kapı kapı dolaşıyor: Kira vergisinde 4 ayrı ceza yolda

Maliye, tapu kayıtları ile ikamet adresi karşılaştırması yaptı. 1 milyon ev sahibinin kira vergisini ödemediği tespit edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı önderliğinde Gelir İdaresi Başkanlığı vergide kaçakların önüne geçecek kritik adımı attı. GİB şimdiye kadar denenmeyen bir yola başvurarak kira vergisini ödemeyenleri tespit edecek uygulamayı devreye aldı.Vergi dairesi personelleri kapı kapı dolaşarak bilgi toplarken, vergi kaçıran ev sahipleri için 4 ayrı cezanın yolda olduğu belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi gelirlerinden sorumlu olan Gelir İdaresi Başkanlığı kira vergisinin tam olarak ödenmesi, vergi kaybının olmaması için teknolojinin tüm olanaklarını kullanmaya başladı. İdare bunun için tüm devlet birimlerinin verilerini de elde ederek kullanıyor.

Habertürk’te yer alan bilgiye göre, bu yıl Maliye’nin bu teknolojik denetimi kira vergisi için çalıştı. Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken bu vergiyi ödemeyenleri tespit etmek için şimdiye kadar denenmeyen bir yola başvurdu.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler