FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! "Zaten yürürlükte" diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyan dönemi yaklaştı. Mart ayında beyan edilecek olan gelir vergileri öncesi Hazine ve Maliye Bakanlığı denetimlerini artırırken, 4,5 milyon konut incelendi. Yapılan incelemelerde 2 milyon konutun kira geliri elde edebilecek konumda olduğu belirlenirken, ev sahiplerini üzecek 'Kayanana vergisi' yeniden gündeme geldi.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler