FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KDV indiriminde herkes merak ediyor! Tek tek açıklandı: İşte 10 soruda KDV indirimi...

GİB gıdada KDV indirimine ilişkin merak edilenleri yanıtladı. Pastane, tatlıcı, simitçi, fırın gibi işletmeler tarafından imal edilen veya satışı yapılan börek, simit, pasta, tatlı gibi ürünlerin tesliminde yüzde 1 KDV uygulanacak. Paket servis ile catering, tabldot servis gibi adlarla verilen hizmetlerde yüzde 8 KDV alınacak. Çiğ balık yüzde 1, pişirilerek satılan/servis edilen balık yüzde 8 KDV'ye tabi olacak. ÖTV'ye tabi olan gıda ürünleri düzenleme kapsamında yer almıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), gıda ürünlerinde katma değer vergisi (KDV) indirimine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

GİB'in internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 13 Şubat'ta yayımlanan 5189 sayılı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı ile KDV oranı, toptan-perakende ayrımı kaldırılarak tüm gıda teslimlerinde yüzde 1'e indirildi. Yapılan düzenleme kapsamında konuyla ilgili sıkça sorulan sorular derlenerek, cevapları yayımlandı.

Canlı Borsa

Gıdada KDV indirimine ilişkin en çok merak edilenler

En Çok Aranan Haberler