FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kısmi emeklilikte prim ve yaş şartı kriteri! 10 yıl yeterli… Erteleyene yeni yılda en az yüzde 40 zam yolda

Erken emeklilik milyonlarca çalışanın hayali. Yasalara göre bazı formüller ile erken emekli olmaya imkân tanınıyor. Bu kapsamda en çok ön plana çıkana formüller arasında kısmi emeklilik öne çıkıyor. 15 yıl ve 3600 günü dolduranlar daha fazla çalışmadan emekli olabiliyor. Peki kısmi emeklilik şartları neler? 10 yıl çalışan nasıl emekli olur? Kısmi emeklilik hakkında merak edilen tüm soruları ekonomi yazarı Faruk Erdem canlı yayında açıkladı...

EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) düzenlemesi milyonların gündeminde yer alırken, bazı durumlarda EYT beklemeden erken emekli olma hakkı doğabiliyor. Yasalara göre bazı şartları taşıyan kişilerin erken emekli olmasına imkân tanınıyor. Kısmi emeklilik de denilen yöntemde ise 15 yıl ve 3600 günü dolduranlar daha fazla çalışmadan emekli olabiliyor. Burada ise yaş şartı kadınlarda 58, erkeklerde ise 60'tan başlıyor. Bu imkan 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar için geçerli. Sonrası için ise prim 4500'e, yıl şartı 25'e çıkıyor.

Birçok çalışanın gündeminde yer alan kısmi emeklilik için merak edilen tüm soruları Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem canlı yayında tek tek yanıtladı. İşte Erdem’in konuşmasından öne çıkanlar:

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler