FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konut kredisinde yeni dönem! Bankalarda DASK harici sigortaya bakanlıktan önlem: Detaylar netleşti

Ticaret Bakanlığı konut kredisi çekmek isteyen vatandaşları, bankaların hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi isteklerinden korumaya yönelik bir adım attı. Tüketicinin talebi olmadan zorunlu deprem sigortası DASK hariç herhangi bir işlem yapılamayacak. Peki kredi çekerken hayat sigortası yaptırmak zorunlu mu? Kredi sözleşmesinde dayatılan finansal ürün ve hizmetler için nereye şikayette bulunulur? İşte detaylar…

Konut kredisi için bankanın yolunu tutanlar yüksek kredi faiz oranlarının yanı sıra hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi birçok istek ile karşı karşıya kalıyordu. Ticaret Bakanlığı, konut finansmanı sözleşmeleri kapsamında hem banka hem de kredi kullanacaklar için kuralları yeniden belirledi.

Bu kapsamda tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili zorunlu deprem sigortası olan DASK harici sigorta yaptırılamayacak. Konut finansmanı sözleşmesi kredi ile ilgili olanlar hariç olmak üzere otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi yan finansal ürün ve hizmetler alım şartına bağlanamayacak.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler