FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konutta yeni dönemin adı ‘kademeli satış’ 11 yılın en kötüsü yaşanmıştı, SPK çalışma başlattı: Ev almak isteyenler dikkat, detaylar belli oldu!

Ev almak isteyenler yüksek kredi faiz oranlarından şikayetçi olurken, ipotekli satışlarda 11 yılın en kötü performansı 2023 yılında görüldü. Ancak gayrimenkule olan ilginin devam etmesi konutta yeni bir modelin uygulamaya alınmasına neden oldu. Konut satışında ‘kademeli satış’ modeli başladı! Detaylar ise netleşti. İlk projenin sonuçları beklenirken fiyatların yüzde 20 daha ucuz olması tahmin ediliyor.

Son dönemde konut fiyatlarındaki artışla birlikte ev sahibi olmak bir hayli zorlaşmıştı. Gayrimenkul geliştiricileri ise konutlarını satabilmek ve konuta erişimi kolaylaştırmak adına yeni bir modele geçti. Vatandaşın tek seferde borca giremediğini gören gayrimenkul üreticileri kademeli satış modeline başladı. Peki konutta kademeli satış uygulaması nasıl işliyor? Burada vatandaşın avantajı ne? Konuyla ilgili detayları Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı Milliyet’e anlattı.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler