FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı ile altın, döviz, kripto para alanlara yakın takip! Bankalar ekstreleri inceledi, yazı gönderdi: Her an kredi kartlarınızı kapatabilirler

Kredi kartı harcamalarındaki artış sürerken, bankalardan kredi kartı müşterilerine çok konuşulacak bir uyarı yazısı gitti. Bankalar, kredi kartıyla döviz, altın, kripto varlık alımı yapılması, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, “makul gerekçesi olmayan transferler” gerçekleştirilmesi nedeniyle, müşterilerine yolladığı ekstrelerde kartların kullanıma kapatılabileceği uyarısını yaptı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre 19 Ocak 2024 haftası itibarı ile bireysel kredi kartı hacmi, 1 trilyon 172 milyar lira. Geçen yıl aynı dönemde bu tutar 459 milyar lira seviyesindeydi. Bireysel kredi kartı hacminde bir yıllık artış, yüzde 155 oldu.

KREDİ KARTI LİMİT ARTIRIMINA SET

Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un aktardığı haberde, Hazine ve Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in getirilmesiyle birlikte, enflasyonla mücadelede bireysel harcamaların ve kredi kartı kullanımının azaltılması öncelikli hedef olarak belirlenirken, geçtiğimiz dönemde kredi kartlarıyla ilgili bir dizi düzenleme hayata geçti.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler