FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Mehmet Şimşek adımları tek tek sıraladı: Detaylar netleşiyor

Kredi kartlarına sınırlama gelecek mi? En net yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Bakan Şimşek bankalara limit çağrısında bulunarak atılması gereken adımları sıraladı. Peki limitlere bir sınırlama mı getirilecek, kredi kartı düzenlemesi olacak mı? Kredi kartı faizleri daha da artar mı? O sorulara Ekonomist Muhammet Bayram tek tek yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına sınırlama için herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyledi. Ancak kredi kartı limitlerinde gerçekçi ve bütünlük arz eden bir yapının olması gerektiğini dile getirdi. Şimşek açıklamasında, “Yaptığımız, sonuçlandırdığımız bir çalışma yok. Önümüzdeki dönemde hiçbir sürpriz yapmadan, piyasaları bozmadan bu konuları çalışacağız. Burada önemli olan bankaların kurallara uyması. Limit belirlerken, gerçekten gerçekçi beyan, belgeye dayalı olması. İkincisi bu limitlerin bütünlük arz etmesi. Yani her banka kendi kafasına göre bir limit belirlemesi şeklinde değil. O konulara çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Şimşek’in ifadelerinin ardından bankalar kredi kartı limitlerine düzenleme yapacak mı? Kredi kartı faizleri daha da artar mı? soruları merak edilirken, konuyla ilgili tüm detayları Ekonomist Muhammet Bayram Milliyet’e anlattı:

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler