FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur zammı yetişmedi! 15 Temmuz’da hesaplara geçecekti: Zamlı maaşlar için ek bordro ile ödeme yapılacak…

Memur ve emekli maaşı zammı Temmuz 2023 dönemi için netleşti. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25 olarak duyuruldu. En düşük memur maaşı 22 bin TL’nin üzerine yükseldi. Ancak bakanlık genelgesi henüz yayımlanmazken, 15 Temmuz’dan itibaren maaş ödemesi başlayacak memurlar için ödeme sistemi dün itibariyle kapandı. Yasal düzenleme bu tarihe yetişmediği için fark ek bordro ek bordro olarak yansıyacak.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında aylık bağlanan ya da mart, nisan ayında başvuru yapıp bekleyenler temmuz zammı ve refah payı artışından yararlanacak. Memur maaşlarına 8 bin 77 lira ilave artış getiren yasal düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşarak yürürlüğe girecek.

Zam 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdiği için memurlara 14 günlük fark da yatırılacak. Temmuz zammıyla oluşan fark bu ay içinde yatırılacak. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında aylık bağlanan ya da Mart, Nisan'da başvuru yapıp bekleyen herkes temmuz zammı, refah payı artışından yararlanacak.

Sabah'ta yer alan haberde, ilave ödeme adı altında yapılan seyyanen zam, diğer mevzuat uyarınca mali hakların belirlenmesine esas ödeme unsurlarının kapsam veya hesabına dâhil edilmeyecek. Bu ödeme memurların emekli ikramiyesinde veya işçilerin kıdem tazminatı tavanı hesabında dikkate alınmayacak.

Canlı Borsa

Emekliye, memura zam ve refah payında merak edilen bazı soruların yanıtları şöyle:

En Çok Aranan Haberler