FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüketicileri etkileyecek! Kredi kartlarıyla ilgili yeni plan: O seçenek tüm ihtimalleri eledi! ‘Şu an ayrım yapılıyor’ diyerek duyurdu

Kredi kartı düzenlemesi için iddiaların ardı arkası kesilmiyor. ‘Herhangi bir değişiklik olmayacak’ diyen de var, taksit, kart faizi, limit sınırlaması gelecek diyerek ihtimalleri sıralayan da. Ancak kart kullanımları artarken ortaya atılan son iddia dikkat çekti. Açıklama TÜSİAD Baş Ekonomisti Gizem Öztok Altıntaş’tan geldi. Kredi kartlarında Merkez Bankası’nın limitlerle ilgili bir çalışması olduğunu düşük faizler nedeniyle kredi kartının kredilendirme aracı olarak kullanıldığına işaret etti.

Enflasyonla mücadelede dikkat çekilen kredi kartı harcamaları yükselişini sürdürmeye devam etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, bireysel TL cinsi kredi kartı harcamaları aylıklandırılmış olarak 16 Şubat itibariyle geçen yılın aynı ayına göre yüzde 147,2 arttı. Bireysel taksitli kredi kartı harcamaları aynı dönemde yüzde 114,8 artarken taksitsiz kredi kartı harcamalarında artış yüzde 181,9 oldu. Bu artışlara karşılık kredi kartı faizlerine Kasım 2023’ten bu yana politika faizi artışı yansıtılmıyor.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler