FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖZEL | Asgari ücret zammı için heyecan dorukta! %50 alt sınır oldu 'ilave zam' gündeme geldi... İki seneyi kıyaslayarak duyurdu 'En az 17 bin TL'

Asgari ücret zammı için artık son düzlüğe girilirken, gözler komisyona çevrildi. 31 Aralık'a kadar netleşmesi gereken asgari ücret zam oranı için kulisler hareketlendi. 2022'de toplamda yüzde 94; 2023 yılında ise toplam yüzde 107'lik bir zam yapıldığına dikkat çeken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Mynet'e yaptığı açıklamada 2024 asgari ücret zammı için rakam verdi. Yüzde 50'lik zammın alt sınır olacağını belirten Erdursun ilave zam iddiasını gündeme getirdi. Asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışanı, emeklisi milyonlarca kişi 2024 zamlı maaşlar için adeta nefesini tutmuş durumda. Yaklaşık 16 milyon emekli Ocak ayı başında açıklanacak Aralık ayı enflasyon rakamlarını beklerken, çalışanlar ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak zam oranına kilitlendi. 31 Aralık 2023 tarihine kadar 2024 asgari ücret zammının belirlenerek Resmi Gazete'de yayımlanması gerekirken, gözler önümüzdeki hafta yapılacak üçüncü toplantıda olacak. Milyonlar "2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt ararken; Mynet'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, zam için alt sınırın yüzde 50 olduğunu belirterek 'ilave zam' detayına dikkat çekti.

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler