FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan emekli zammı ve asgari ücret yorumu: ‘Temmuz’da zam gelmezse tüm yaşadıklarınızı unutun’ dedi! En düşük emekli maaşı 15 bin lira olursa…

Emeklisinden asgari ücretlisine herkes Temmuz ayında zam beklerken SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan dikkat çeken bir yorum geldi. Erdursun Temmuz’da emekliye zam yapılıp asgari ücretin artırılmaması halinde, “Şu ana kadar yaşadıklarınızı unutun, 2024 yılı en acılı yol olur ekonomi açısından bu kesim için..." ifadelerini kullandı. En düşük emekli maaşının 15 bin lira olması durumund yaşanacak tabloyu açıkladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, dün açıklanan Mart ayı enflasyonu üzerinden dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Emeklilerin Temmuz ayında alacağı zamma ilişkin öngörüde bulunan Erdursun, enflasyon nedeniyle en düşük emekli maaşı alan bir kişinin cebinden eksilen miktarı da aktardı.

Özgür Erdursun, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılaması halinde tablonun çalışanlar açısından karamsar olacağına, “TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarında emeklilere zam yapıp asgari ücrete artış yapmazlarsa, şu ana kadar yaşadıklarınızı unutun, 2024 yılı en acılı yol olur ekonomi açısından bu kesim” sözleri ile dikkat çekti.
Özgür Erdursun’un YouTube yayında yaptığı değerlendirmeler özetle şöyle:

Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler