FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA |Asgari ücret zammında takvim netleşti: Kırmızı çizgi 7.786 TL! İşte milyonların merak ettiği o yol haritası…

Son dakika: Asgari ücret 2023 zammı için milyonlar gözünü zorlu görüşme sürecine çevirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık’ta yapacak. İşçi ve işveren kesimi asgari ücretin enflasyonun üzerinde 8 bin lira seviyelerinde olmasını talep ediyor. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, toplumu tebessüm ettirmeyecek asgari ücret kararının altına imza atmayacaklarını söyleyerek rakam verdi. Peki asgari ücret zammı için süreç nasıl işleyecek? Kim, ne istiyor? İşte haberin detayları..

Son dakika: Enflasyon ve buna bağlı olarak satın alma gücünün düşüşü dolayısıyla dikkatlerin çevrildiği asgari ücret ile ilgili süreç başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol dün bir araya gelerek görüşme takvimini belirledi. İlk görüşme 7 Aralık’ta yapılacak.

Erdoğan’ın asgari ücretin enflasyonun altında olmayacağı yönündeki açıklaması, beklentileri yılın ikinci yarısındaki enflasyonun üzerinde bir rakama odakladı. Atalay canlı yayında ilk kez rakam vererek, “tebessüm ettirmeyen” asgari ücrete imza atmayacaklarını söyledi ve kırmızı çizgilerinin 7.786 TL olduğunu belirtti. Akkol da, “İşverenler olarak elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

İşveren tarafı, enflasyonun üzerinde bir ilave refah payıyla ücretin belirlenebileceği görüşünde. İşçi tarafı ise net ücrette 8 bin TL’nin üzerinde bir rakam beklentisi içinde. İş dünyası temsilcileri de, gelir vergisi dilimlerinde gerçekçi bir düzenleme istiyor. Asgari ücretin bölgesel belirlenmesi de getirilen öneriler arasında.

Yerel Seçim 2024

ASGARİ ÜCRETTE İLK GÖRÜŞME 7 ARALIK'TA

En Çok Aranan Haberler