FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ustaların maaşı beyaz yakalıyı katladı! Aylık 150 bin TL kazanıp, iş beğenmiyorlar... Adama göre, semte göre farklı tarife; fiş-fatura ise yok

Üniversite mezunlarının sayısı her geçen gün artarken buna paralel olarak da beyaz yaka olma hayaliyle mezun olan genç işsizlerin sayısı da katlanıyor. Neredeyse her üç gençten biri üniversiteli işsiz kervanına katılırken, ustalık ise zamanla kıymete bindi. Vatandaşlar, parasıyla iş yaptırabilecekleri bir ustayı mumla ararken; bir yandan da fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. Bir ustanın ayda 150 bin TL cebine girerken, fiyatlar ise ustadan ustaya semtten semte değişiyor.

Son yıllarda ailelerin çocuklarını 'masa başı bir işi olsun' diyerek üniversitelere yönlendirirken kısa sürede onbinlerce iktisat, işletme mezunu işsizler ordusu ortaya çıktı. 4 yıllık bir üniversite bitiren her genç, beyaz yaka olma hayaliyle iş yaşamına atılırken aradığını ise bulamaz oldu. Yıllar içinde geri plana itilen usta ve zanaatkarlık ise şimdilerde en kıymetli sektörler haline geldi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler