FİNANS

Türkiye'de 'Çeyrek ev' dönemi başladı! Mert Başaran "Tarihte ilk" diyerek anlattı: 'Danaya girer gibi ev sahibi oluyorlar'

Konut fiyatları alıp başını giderken, Türkiye'de 'çeyrek ev' dönemi başladı. "Tarihte bir ilk" diyerek detayları aktaran Ekonomist Mert Başaran, şirketlerin artık bu tarz konut kampanyaları başlattığını; vatandaşların da danaya girer gibi konuta ortak olduklarını söyledi. Başaran "5 milyonluk bir eve 500 bin TL vererek 10'da birine ortak oluyorsunuz. 30 bin TL kira geliri olursa da siz 3 bin TL alıyorsunuz" diye konuştu.

Artan konut fiyatları, yüksek kredi faizleri ev almayı gittikçe zorlaştırdı. Özellikle orta sınıfın ev alma hayali her geçen gün daha da zora girerken, Ekonomist Mert Başaran'dan çok çarpıcı bir açıklama geldi. Ev kiralarının bazılarının beklediği gibi düşmediğini aksine daha da arttığını söyleyen Başaran, bu durumun korkunç bir talep olduğunu gösterdiğini söyledi.

KONUT ALIMINDA YENİ DÖNEM

Olası bir faiz indiriminde konut fiyatlarında ciddi bir artış olacağı uyarısında bulunan Başaran, "Tarihte ilk kez oluyor" diyerek konut alımında yeni bir döneme girildiğini söyledi.

FSGSGS

ÇEYREK EV DÖNEMİ BAŞLADI!

Türkiye'de 'Çeyrek ev' döneminin başladığını söyleyen Başaran, "Eskiden danaya giriliyordu böyle şimdi eve giriliyor" diyerek detayları anlattı.

Sözcü TV'deki canlı yayında konuşan ekonomist Mert Başaran'ın dikkat çeken açıklamaları şöyle;

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler