Mehmet Kuş, "Dışarıdan hurdalık diye tabir ettiğimiz yerde aslında servet yatıyor. Burada maddi anlamda 10 milyon liraya yakın edecek araçlar var" dedi.
Bu araçlar çürümeye terk edildi
Mersin'de trafik, asayiş olayları ve haciz yoluyla devlet tarafından el konulan araçlar yediemin depolarına çekiliyor. Depolara çekilen araçlar kanuni işlemleri sonrası sahipleri tarafından teslim alınması gerekirken, birçok araç alınmayarak çürümeye terk ediliyor.
Mersin'de bulunan 4 yediemin deposundan biri olan Ata Otopark ve Yediemin Deposu'nda da 600 araç, yaklaşık 2 bin araç sahipleri tarafından alınmayı bekliyor. Birçoğu artık kullanılmayacak duruma gelen ve otların arasında kalan araçlar görenlerin yüreklerini burkuyor. Dışarıdan hurdalık gibi görünen ancak içerisinde bir servet yatan depodaki araçların piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira civarında.
Otopark ve depoyu 35 yıldır işleten 53 yaşındaki Ahmet Kuş ile oğulları Melih ve Mehmet, devletin kendilerine teslim ettiği araçlara gözü gibi bakarken, hurdaya dönen araçlar dahil hiçbirinin zarar görmemesi için dönüşümlü olarak gece gündüz depoda duruyorlar.
Mersin’de 4 tane yediemin deposu bulunduğunu ifade eden Mehmet Kuş, bu depolarda binlerce otomobil ve aracın bulunduğunu söyledi. 35 yıldır babasının bu işi yaptığını söyleyen Kuş, “Babam halen bizim başımızda ama ben 7 yıldır bu işin işletmeciliğini yapıyorum. Babamın ardından devam etme yolundayız. Biz bu işi artık meslek edinmişiz. Zaten şu an dışarıdan bakıldığında hurdalık gibi görünen iş yerimiz yediemin olarak arabaların bağlandığı bir depo aslında. Belli aralıklarla burada sirkülasyon devam ediyor.
Ancak görüldüğü gibi eski, bozuk, atık görülen araçlar burada durmaya devam ediyor. Burada bozuk, kırık, kullanılmayacak durumda olan araçların yanında lüks araçlarda mevcut. Burada araçlar ne kadar beklerse o kadar sıkıntı oluyor. Hem bizim için hem de alacak kişi için sorun oluyor" diye konuştu.