FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasanın dengesi bozuldu! Hurdası bile yok sattı... İkinci elde 4 araçtan 1’i ağır hasarlı

Sıfır araçlardaki tedarik sorunu nedeniyle fiyatları tavan yapan ikinci el araçlar, otomotiv sektörünün dengesini sarstı. Kurdaki gerilemeyle fiyatlar düşse de arz-talep dengesizliği, ağır hasarlı araçların kazasızmış gibi gösterilerek satışa sunulmasının önünü açtı. Ekspertiz bayilerine gelen 4 araçtan biri ağır hasarlı olarak kayıtlara geçiyor.

Pandemide çip krizinin gölgesinde kalan otomotiv sektörü, geçtiğimiz yıl kritik bir virajdan geçti. Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin verilerine göre, 2021’de yüzde 4,6 gerilemeyle 737 bin 350 adet satışın gerçekleştiği sektörde ikinci el fiyatlarındaki artışlar piyasanın dengesini bozdu.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu’nun (MASFED) verilerine göre, ikinci el otomotiv pazarı 2021’i 6 milyon 15 bin araç seviyesinde ve yüzde 7’lik daralmayla kapatsa da inişli çıkışlı bir seyir izledi. BDDK tarafından taşıt kredi kullanım koşullarında bu hafta yapılan düzenlemelerin, yıla durgun başlayan ikinci el pazarına yeniden hareketlik getirmesi bekleniyor.


Canlı Borsa

2. el araç piyasasında 4 araçtan 1’i ağır hasarlı

En Çok Aranan Haberler