FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksek kredi faiz oranları yeni döneme kapı araladı! Otomobilde ikinci el devri başlıyor: ‘Pik yapacak’ diyerek tarihi duyurdular

Sıfır otomobil fiyatlarındaki yükseliş ikinci el araba fiyatlarını da yukarı çekti. Otomobil sektörü temsilcileri araba almak için Şubat ayının en avantajlı dönem olduğunu vurgularken, “Krediye erişimde yaşanan zorluklar ve yüksek kredi oranları gibi faktörlere karşın takas gibi usullerin ön plana çıkacağı, satış adetleri her iki pazarda da geçmiş yıl kadar olmasa da, özellikle yılın ikinci yarısının ‘otomotivde ikinci el dönemi’ olacağı görüşündeyiz” yorumunu yaptılar.

Geçtiğimiz yılın aralık ayına kadar gerileme gösteren ikinci el araç fiyatlarında yeni yıl itibarıyla yön değişti. Şu anda araç almak isteyen vatandaşların aklındaki soru ise ‘fiyatlar daha da artacak mı? oluyor. Peki araç almak için hangi dönem daha cazip? İkinci elde en çok satılan 5 model belli oldu.

VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli ve İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel ikinci elde fiyat artışının nedenlerini ve kilometre, araç yaşı ve modeline göre en çok tercih edilen araçları sıraladı. İki uzman isim sektöre ilişkin çarpıcı detayları Milliyet’e açıkladı.

Canlı Borsa

SERDIL GÖZELEKLİ'NİN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE

En Çok Aranan Haberler