Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:
Dün güne satıcılı başlayan piyasada yüzde0,26 oranındaki değer kaybı ile 68.005 puan seviyesinden açılış yapan endeks, açılışın hemen ardından en düşük 67.784 puanı test etti. Sonrasında ise kademeli bir toparlanma çabası içine giren piyasada endeks ilk seansı sadece 12 puanlık bir düşüşle 68.167 düzeyinden tamamladı. İkinci seansa da zayıf bir başlangıç yapan piyasada, ilk seansta olduğu gibi önce düşüş eğilimi sonra da hafif alıcılı bir seyir etkili oldu. Endeks günü yüzde0,13 oranındaki düşüşle 68.092 düzeyinden kapadı.
Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen haftayı Perşembe günü hariç 68.000-68.500 aralığında sıkışık geçiren endeks, bu haftaya da zayıf bir seyirle başladı. Dün 5 ve 9 günlük hareketli ortalamalarını test eden ancak sonrasında bu seviyelerden destek alan endeksin kapanışının 68 bin seviyesinde bulunması bu zayıf seyre karşın endeksin güçlü bir tutunma çabası içinde olduğu izlenimini vermektedir. Her ne kadar işlem hacminin nispeten düşük seyri ve Bollinger Band’ın daralma eğilimi bir düzeltme hareketi için risk unsuru olsa da, kısa vadeli yükselen kanal formasyonunun aktif olması bu açıdan endeksin tutunmasına yardımcı olmaktadır.
Teknik göstergeleri incelediğimizde kısa vadeli olanlardan CCI’ın aşırı alım bölgesine giremeden yönünü yeniden aşağıya doğru çevirdiği, bölgede bulunan William’s R’ın da benzer şekilde yön değiştirdiği görülmektedir. Burada dikkati çeken unsur Ağustos ayı ortasından bu yana olan dönem incelendiğinde endeksin düşük eğimli yükseliş trendine karşın, Momentum’un yatay bir kanalda hareket etmesidir. Momentum’un bu seyri endeks üzerinde bir baskı unsuru olmakla birlikte, hala 100 referans çizgisinin üzerinde bulunması formasyonun devamına işaret etmektedir. Bahsettiğimiz dönem içinde orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in ise piyasadaki bu hareketliliğe tepki vermeden yatay seyirlerine devam etmesi de bu görüşümüzü teyit edici niteliktedir. Mevcut durumda kısa vadeli yükselen trendine devam eden endeks için 70 bin hedefinin hala geçerli olduğu söylenebilir. Bu nedenle zaman zaman yaşanması muhtemel kar satışlarına rağmen yükseliş eğiliminin kısa vadede devam edebileceğine dair görüşümüzü korumaktayız. Kısa vadede endeks için 68.600-69.400-70.000 direnç, 68.000-67.800-67.200-66.600 (21 günlük H.O) destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yanda
sağdaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.79 cent düzeyinden kapanış yapan endeksin yeniden 3.80 cent seviyesinin altına indiği söylenebilir. 2011 yılı Haziran ayından bu yana geçerli olan uzun vadeli çanak formasyonunun boyun çizgisi konumundaki 4.08 cent seviyesini hedefleyen endeks için 3.80-3.84-3.92 cent direnç, 3.74-3.68 cent ise destek olarak kabul edilebilir.