FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki seyrine devam ederken, Trix’in düşüş yönünde bir seyir izlemektedir.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne alıcılı başlayan piyasada yüzde 0,51 oranındaki değer artışı ile 67.015 seviyesinden açılış yapan endeks ilk seansı ağırlıklı olarak 66.850-67.110 puanları arasında geçirdi. Günün ilk yarısını 378 puanlık bir primle kapatan endeks ikinci yarıya nispeten zayıf bir başlangıç yaparak en düşük 66.809 seviyesini test etti. Ancak sonrasında bu civarda dengelenen endeks yaklaşık 200 puanlık bir aralıkta sıkışık hareket ettiği seansı 66.770 seviyesinden tamalarken, günlük değer kazancı yüzde0,14 düzeyinde gerçekleşti.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere bu haftaya satış baskılarının etkisiyle zayıf başlayan endeksin önceki gün yaşadığı sert düşüş sonrasında dünü nispeten sıkışık ve 400 puanlık bir aralıkta geçirdiği görülmektedir. Daha önceki bültenlerimizde 21 günlük hareketli ortalamanın ve kanal formasyonunun alt sırını olan 67 bin seviyesinin önemli bir destek olduğu ve bu seviyenin altına yaşanacak sarkmaların, trend dönüşümü için ilk sinyaller olarak kabul edilmesi gerektiğine dair görüşümüzü ifade etmiştik. Bu nedenle son iki gündür hem 21 günlük hareketli ortalamasının hem de yükselen kanal formasyonunun altında kapanış yapan endeksin, dün tahminlerimizin aksine tepki alımlarının zayıf kalmasına bağlı olarak kanalına geri dönmeyi başaramamış olması trendin dönüşümü için riski daha da artırıcı bir unsur olmaktadır.

Diğer taraftan dünkü sıkışık seyirle birlikte işlem hacminde yaşanan azalış henüz düşüş yönünde bir gçlü bir baskı olmadığına da işaret etmektedir. Bu açıdan bugün tepki amaçlı en azından yeniden 67 bin seviyesinin üzerine çıkma çabası içine girebileceği söylenebilir. Ancak hızlı düşüşlerden sonra gelmesi olağan bu tepki alımlarının yeniden formasyona bir dönüş çabası mı yoksa sadece tepki düzeyinde mi kalacağı birkaç günlük hareketlilik ile kesinlik kazanacaktır. Bu nedenle yeni pozisyon açılmasında dikkatli olunmasını, hareketli ortalamaların üzerinde kapanış yapılmasının beklenmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Teknik göstergeleri incelediğimizde kısa vadeli olanlardan CCI’ın aşırı satım bölgesinde düşüşünü azalan eğimle birlikte sürdürdüğü, William’s R’ın ise bölgede olmakla birlikte yönünü yukarı doğru çevirdiği görülmektedir. 100 referans çizgisinin altına inmekle birlikte yataya dönen Momentum ise endeksin yeniden kanala geri dönme çabalarına destek verebilir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki seyrine devam ederken, Trix’in düşüş yönünde bir seyir izlemektedir. Daha önceki bültenlerimizde, Bollinger Band’ın yeniden daralma eğilimine girmesinin endeksin yükselişi için bir taraftan baskı unsuru olmaya devam etse de diğer taraftan satışların etkili olduğu ortamda gün içi sert hareketlerin sınırlanması açısından olumlu olabileceğine dikkati çekmiştik. Nitekim son günlerde yaşanan seyir bu görüşümüzü teyit eder niteliktedir.

Sonuç olarak, endeksin kanalın dışına çıkması, formasyonun bozulma ihtimalini daha artırmıştır. Olası tepki alımları sonrasında satışların yeniden etkin olması ve 66.600 seviyesinin de altında kapanış yapılması durumunda mevcut pozisyonların azaltılmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz.

Kısa vadede endeks için 67.000-68.200-68.600 direnç, 66.600-66.000-65.500 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yanda sağdaki grafikte de görülebileceği üzere, dün 3.73 cent düzeyinden kapanış yapan endeksin 3.66 cent seviyesindeki gap bölgesine kadar gerilemesini sürdürme olasılığı halen devam etmektedir. Mevcut durumda trendi kesintiye uğrayan endeks için 3.72-3.66-3.62 cent destek, 3.78-3.80-3.84 cent ise direnç konumundadır

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler