FİNANS

Teknik analiz

Cuma gününe alıcılı başlayan piyasada yüzde 0,45 oranındaki değer artışı ile 67.074 puandan açılış yapan endeks, seansın ilk yarısını zayıf geçirdi ve en düşük 66.699 puanı test etti.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Cuma gününe alıcılı başlayan piyasada %0,45 oranındaki değer artışı ile 67.074 puandan açılış yapan endeks, seansın ilk yarısını zayıf geçirdi ve en düşük 66.699 puanı test etti. Seansın ikinci yarısını ise ağırlıklı olarak 66.700-66.930 puanları arasında geçiren endeks ilk seansı 45 puanlık bir eksi ile tamamladı. İki seansa da satışların etkisiyle düşüş yönünde bir hareketle başlayan endeks 66.093 seviyesine kadar geri çekilmesini sürdürdü. Seansın ikinci yarısında ise gelen tepki alımlarının zayıf kalmasına bağlı olarak endeks %0,56 oranındaki değer kaybı ile 66.396 seviyesinden kapanış yaptı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen haftayı zaman zaman yaşanan tepki alımlarına rağmen satış ağırlıklı geçiren endeksin önce kısa vadeli hareketli ortalamalarının altına indiği, sonrasında da Mayıs ayı sonundan itibaren etkin olan yükselen kanal formasyonunu bozulduğu görülmektedir. Haftalık bazda incelendiğinde son 4 haftadır aynı işlem hacmi seviyesini koruduğu görülen endeksin, çanak formasyonunu tamamlayamadan geri döndüğü söylenebilir. Cuma günü 1.100 puanlık geniş bir bant içinde hareket eden ve kapanışı gün içi gördüğü en düşük değere oldukça yakın bir seviyeden gerçekleşen endeksin bu sert hareketinin ardından Bollinger Band’ının alt sınırı olan 65.600 seviyesine kadar gerilemesi sürdürme
olasılığı bulunmaktadır. Bu seviyenin aynı zamanda 50 günlük ortalamanın bulunduğu seviye olmasına bağlı olarak önemli bir destek olduğu söylenebilir.

Geçen hafta Cuma günü yaşanan düşüş ile birlikte işlem hacminin nispi olarak gerilemesi endeksin gerilemesinin hız kesmesi açısından olumlu olabilir. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın aşırı satım bölgesinde düşüşünü azalan eğimle birlikte sürdürdüğü, William’s R’ın ise bölgede olmakla birlikte yönünü yataya çevirdiği görülmektedir. 100 referans çizgisinin altına inmekle birlikte düşük bir eğimle gerilemesini sürdüren Momentum kısa vadeli desteklerine oldukça yaklaşmış olması ise endeksin yeniden kanala geri dönme çabalarına destek verebilir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki seyrine devam ederken, Trix’in düşüş yönünde bir seyir izlemektedir.

Mevcut görünüm itibariyle son üç gündür hem 21 günlük hareketli ortalamasının hem de yükselen kanal formasyonunun altında kapanış yapan endeksin, dün tahminlerimizin aksine tepki alımlarının zayıf kalmasına bağlı olarak kanalına geri dönmeyi başaramamış olması trendin dönüşümü için riski daha da artırıcı bir unsur olmaktadır. Diğer taraftan zaman zaman yaşanan tepki alımları endeksin 66 bin seviyesinin üzerinde tutunmasına yardımcı olabilir. Ancak hızlı düşüşlerden sonra gelmesi olağan bu tepki alımlarının yeniden formasyona bir dönüş çabası mı yoksa sadece tepki düzeyinde mi kalacağı birkaç günlük hareketlilik ile kesinlik kazanacaktır. Bu nedenle yeni pozisyon açılmasında dikkatli olunmasını, hareketli ortalamaların üzerinde kapanış yapılmasının beklenmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz. Kısa vadede endeks için 66.600-67.000-68.200 direnç, 66.000-65.600-65.100 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yanda sağdaki grafikte de görülebileceği üzere, Cuma günü 3.73 cent düzeyinden kapanış yapan endeksin 3.66 cent seviyesindeki gap bölgesine kadar gerilemesini sürdürme olasılığı halen devam etmektedir. Mevcut durumda trendi kesintiye uğrayan endeks için 3.66-3.62 cent destek, 3.72-3.78-3.80-3.84 cent ise direnç konumundadır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler