FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Endeks kontratın 82,100-82,150 seviyesinde destek bulduktan sonra yeniden 82,750 seviyesinin üstüne geçme çabasında bulunmasını beklemekteyiz.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Bugünkü ECB toplantısında yeni bir faiz indirimi beklentisi bulunmuyor görüntü Draghi Haziran ayında alınan kararlarının acil bir şekilde uygulanması gerekir diyerek Almanya ve Hollanda’ya çok net uyarıda bulunacak.

Diğer taraftan Monti’nin eğer yardım alınması gerekecekse koşulların yeniden konuşulması gerektiğini belirtirken olası bir yardım durumunda IMF polisliğine ihtiyaç olmaması gerektiğini belirtmesi yeni pazarlık safhasının açılmasına neden olacaktır. Portekiz tarafında ise yeni vergi açıklamaları, İspanya’nın Ekim 2014, Ekim 2015 ve Temmuz 2017 vadeli tahviller ihraçları ile 2.5 - 3.5 milyar euro aralığında borçlanma isteğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği diğer gündem maddelerini oluşturmaktadır.

BoE toplantısında ise sürpriz sayılmayacak bir varlık alım programı genişletilmesi ile karşılaşabiliriz. Ama bunun piyasalara etkisi oldukça sınırlı olur.
Yurtiçine baktığımızda ise son bir saatte Akçakaleye top mermisi düştü haberleri stop-lossların çalışmasını tetikledi. Akşama saatlerinde angajman kuralları çerçevesinde karşılık vermemiz Dolar/TL’nin uluslararası piyasada 1,81'i ve Euro/TL’nin de gece yarısına doğru 2.33'ü test etmesine neden oldu.

Endeks kontratın 82,100-82,150 seviyesinde destek bulduktan sonra yeniden 82,750 seviyesinin üstüne geçme çabasında bulunmasını beklemekteyiz.

En Çok Aranan Haberler