FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Moody’s İspanya'nın notunu kırmayıp teyit ederek Hem ECB'nin yeni tahvil alım programını hem de İspanyol hükümetinin yaptığı mali ve yapısal reformları desteklemiş oldu.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Moody’s İspanya'nın notunu kırmayıp teyit ederek Hem ECB'nin yeni tahvil alım programını hem de İspanyol hükümetinin yaptığı mali ve yapısal reformları desteklemiş oldu.Diğer taraftan ise ABD seçimleri öncesi hedge fonların pozisyonlarını korumalarına yardımcı oldu. Junk seviyesine indirmiş
olsaydı herkesin kaybettiği bir süreci başlatmış olacaktı. Şimdi euro/dolar paritesi de AB liderler zirvesi öncesi 1.3120 seviyelerinin üzerine çıkarak bu toplantının da daha rahat geçmesine imkan yaratmış oldu.

Sanayi üretim verisi ve dün açıklanan bütçe verileri iç talepteki zayıflığa işaret ederken yarın ki PPK toplantısında faiz koridorunun üst bandında 100 puana indirim beklentisinin 150 puana çıkmasına yardımcı olabilir. Önümüzdeki aylarda ekonomik öncü göstergelerin yavaşlamanın sürdüğüne işaret etmeye devam etmesi durumunda politika faizinde indirime gitmek kaçınılmaz gibi görünmektedir.Bugün ABD'de konut başlangıç verilerinin yanında Bank of America, US Bancorp, American Express, eBay bilançolarına odaklanacağız.Ekim vadeli VOB30 kontratın güne yatay bir açılış yapmasını beklemekteyiz.

En Çok Aranan Haberler