FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak ele aldığımızda ise 1208 direncinin kırılamaması altın için önemli bir baskı yaratıyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altında hafta açılışında başlayan geri çekilme, öğle saatleri sırasında Dolar endeksinin 3 haftanın en yükseği olan 100 bin puanı görmesiyle birlikte devam ederek 1200 desteğinin de altına geriledi. Sabah saatlerinde Çin'de düşüş gösteren ithalat ve ihracat rakamları, en büyük altın tüketicisi olan Çin'in altın tüketimini olumsuz etkileyebileceği beklentisiyle altında 1208 direnci aşılamadı.

Bu hafta açıklanacak olan ABD TÜFE verisi öncesinde, spekülatörler Fed'in Haziran ayında faiz artırabileceği gerekçesiyle Dolar alımlarını sürdürüyor. Ancak buna rağmen geçtiğimiz hafta kısa süreli
olarak fonların altın alımları yaşanırken, bazı satım kontratlarını da kapatıldığı görüldü.

Teknik olarak ele aldığımızda ise 1208 direncinin kırılamaması altın için önemli bir baskı yaratıyor. Nitekim 1208 seviyesi önemli bir direnç olurken, geçtiğimiz hafta aşağı yönlü kırdığı yükseliş kanalına geri dönebilmesi için 1210 direnci üzerinde kalıcı hareketler sergilemesi gerekir. Bu nedenle 1212 ve 1210 seviyeleri aşılamadığı sürece altın üzerinde dönüş baskıları hissedilebilir.

Yatırımcılarımızın bu aşamada altın onsunda takip etmeleri gereken önemli dirençler 1208-1220, alt destekler ise 1201/ 1196'dır."

En Çok Aranan Haberler